Nieuws

UPDATE [17-02]: Gevolgen Coronavirus uitbraak China

UPDATE [17-02]: Gevolgen Coronavirus uitbraak China

Zoals u waarschijnlijk weet heeft China momenteel te maken met een ernstige uitbraak van het Coronavirus. Dit is in eerste instantie natuurlijk een menselijk drama en wij leven oprecht mee met de Chinese bevolking en onze Chinese collega’s.

De Chinese overheid en de World Health Organization (WHO) hebben een reeks maatregelen genomen om verspreiding proberen te voorkomen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor ons en voor u. Daarover willen we u informeren.

 

Wat wij nu weten
De overheid heeft de vakantie (Chinees nieuwjaar) verlengt tot – in ieder geval – 9 februari. Hierdoor ligt een groot deel van productie in China vrijwel stil. Daarbij is er voor meerdere regio’s en steden een opperste staat van paraatheid ingesteld. Meerdere vervoerders (zowel boot als vliegtuig) meiden momenteel China. De situatie veranderd per minuut en het is moeilijk in te schatten wat er precies gaat gebeuren de komende dagen en weken.

 

Wat is het gevolg voor u
Zowel onze eigen huismerken als een aantal andere merken uit ons assortiment worden geleverd vanuit China. Wij en ons team in China doen er alles aan om vertragingen te voorkomen. Maar, zoals u zult begrijpen, kunnen wij op dit punt geen garanties geven. Wat er gaat gebeuren in China is voor iedereen onzeker. 

 

Wat doen wij voor u
Samen met onze contacten en medewerkers in China houden wij de ontwikkelingen continue scherp in de gaten. We zullen u volledig en transparant informeren. Dat doen we zo snel we iets weten wat mogelijk invloed heeft op u en uw business. In eerste instantie plaatsen wij alle mogelijke updates op onze site en bij grotere bewegingen zullen we u ook nogmaals mailen. U kunt natuurlijk ook, zoals altijd, telefonisch of per mail bij ons terecht met al uw vragen.

Wij hopen op uw begrip.


Team New Aspect
 


 
*UPDATE [17-02]*

 

Vanuit leveringsperspectief ontvangen we positieve geluiden van onze fabrikanten in China en deze delen wij daarom graag met u.

Meerdere fabrieken gaan deze week weer opstarten en de verwachting is dat onze fabrikanten daardoor snel weer kunnen produceren. De productie zal de komende periode nog niet gelijk op volle kracht zijn en onze leveranciers zijn afhankelijk van toeleveranciers van grondstoffen waardoor wij nog geen concrete leveringsdatum kunnen noemen. Desalniettemin zijn de geluiden een stuk positiever dan afgelopen week en lijkt het er voor nu op dat binnen een afzienbare periode de productie weer als normaal zal verlopen.

Wij hopen u in de loop van deze week een nieuwe update te kunnen geven waarin wij verwachte leverdata kunnen communiceren.